Ca l'Agustí

Els Planas

Ca l'Agustí a les Planes de Sant Mateu de BagesEl nom de Ca l'Agustí de Sant Mateu de Bages prové d'Agustí Planas i Bardès (1888-1976). Un seu avi, Miquel Planas i Soldevila «El Trempat» (1813-1881) era fadrí del mas de les Planes de Sant Mateu, on hi ha l'orígen de la nissaga i el cognom. Desprès de casat va establir-se a Cal Trempat i posteriorment, com a masover, a Cal Guardiola on va nèixer el seu fill Felip i el seu nét Agustí.

L'Agustí va fer de mosso a les Planes i desprès, de masover. En aquest mas, la casa dels masovers, annexa a la principal, fou coneguda durant força temps com Ca l'Agustí. Aquí hi va viure amb la seva esposa Ramona Serra i hi van nèixer els seus fills i alguns néts. A mitjans dels anys cinquanta, juntament amb el seu hereu Francisco, casat amb Carmeta Junyent, deixarien la masoveria per establir-se a Cal Jepet de la Casa Nova. Aquest va ésser la nova «Ca l’Agustí» fins als anys 90 quan la família va bastir una casa de nova planta al Coll del Cargol.

Hi ha constància documental de la nissaga Planas a Sant Mateu d'ençà del 1501. El primer hauria sigut Sebastià Planas, amo del Castell de Sant Mateu i de les cases del seu terme (Corts, Cardó, Conill i Vila). Probablement provenia de Santa Eugènia de Relat (Bages). L'any 1953, un fill fadrí de l'Agusti, en Ton Planas, va casar-se amb la pubilla de Cal Vermell.

Favorits
Ton Planas i SerraAntoni «Ton» Planas Serra
Naixement: 6 Agost 1925Ca l'Agustí (Les Planes), Sant Mateu de Bages, Bages, CAT
Defunció: 5 Agost 1994Cal Vermell, Sant Joan de Vilatorrada, Bages, CAT
Estadístiques — Ca l'Agustí

Aquest arbre genealògic fou actualitzat per darrera vegada el 1 Març 2018.

Persones
Homes
146
49%
Dones
152
51%
Total cognoms
Famílies
Fonts
Objectes Multimèdia
Arxius
Esdeveniments
356
Usuaris
11

Tornar a la pàgina principal Pàgina principal


Altres arbres genealògics d’aquest lloc:

La informació genealògica d'aquest lloc està gestionada per webtrees. Aquesta és una pàgina d'introduccióvisió general.

Per començar a treballar amb les dades, utilitzeu qualsevol dels gràfics del menú, aneu a la llista de Persones o cerqueu un nom o un indret.

Gràcies per la vostra visita!

Diapositives

Propers aniversaris
RegistreDataEsdeveniment
Gabriel Garriga + Margarida Soldevila Becardit23 Novembre 1683335Enllaç
Maria Sanz Ribón24 Novembre 1915103Naixement
Isidre Soldevila Becardit + Francesca Mas25 Novembre 1704314Enllaç