Ca l'Agustí

Joan “Jonot” Marcet1525

Name
Joan “Jonot” Marcet
Given names
Joan
Surname
Marcet
Nickname
Jonot
Birth before 1525
Les Marcetes (Viladordis), Manresa, Bages, CAT
Latitude: N41.717645 Longitude: E1.863293

Death of a brotherJaume Marcet
before February 1550 (Age 25 years)

MarriageMargarida TorreblancaView this family
July 1565 (Age 40 years)

Death of a sisterAgnès Marcet
before 1577 (Age 52 years)

Event
Hereu

Note: El seu pare -que va morir jove- va nomenar-lo hereu. Com que tant ell com els seus germans eren menors també va designar tres tutors i curadors: el pagès Francí Devesa, el paraire Montserrat Closa i el també pagès Miquel Umbert. La disputa legal per la propietat del mas va esclatar uns anys més tard, quan es va fer evident que Jonot tenia una deficiència intel·lectual que li impedia fer-se càrrec de tota l'heretat. Va ser llavors quan el seu germà Jaume va passar a ser l'hereu amb l'oposició dels tutors. El conflicte va arribar a la Reial Audiència.
Last change December 25, 201912:51:27

by: Toni Planas Vilà
Family with parents - View this family
father
mother
himself
brother
sister
sister
Private
Family with Margarida Torreblanca - View this family
himself
wife
Marriage: July 1565

Event
El seu pare -que va morir jove- va nomenar-lo hereu. Com que tant ell com els seus germans eren menors també va designar tres tutors i curadors: el pagès Francí Devesa, el paraire Montserrat Closa i el també pagès Miquel Umbert. La disputa legal per la propietat del mas va esclatar uns anys més tard, quan es va fer evident que Jonot tenia una deficiència intel·lectual que li impedia fer-se càrrec de tota l'heretat. Va ser llavors quan el seu germà Jaume va passar a ser l'hereu amb l'oposició dels tutors. El conflicte va arribar a la Reial Audiència.
Note
Tot i passar dels quaranta, els tutors de Jonot aconsegueixen que es casi amb Margarida Torreblanca, filla de Joan Torreblanca (pagès de Fals), que no era més gran de 15 anys. L'objectiu del matrimoni era que algú cuidés de Jonot i que els seus futurs fills poguessin heretar el mas de les Marcetes.
  1. Generation 1
    1. Joan “Jonot” Marcet, son of Jaume Marcet and Francina , was born before 1525 in Les Marcetes (Viladordis), Manresa, Bages. He married Margarida Torreblanca in July 1565. She was born about 1550 in Ca n'Oms (Fals), Fonollosa, Bages.