Ca l'Agustí

Margarida Torreblanca1550

Name
Margarida Torreblanca
Given names
Margarida
Surname
Torreblanca
Birth about 1550
Ca n'Oms (Fals), Fonollosa, Bages, CAT
Latitude: N41.75077 Longitude: E1.770197

Note: Anteriorment anomenat mas Torreblanca
MarriageJoan “Jonot” MarcetView this family
July 1565 (Age 15 years)

Event
Ascendents

Note: Filla de Joan Torreblanca Comallonga i Elisabet. Joan era hereu dels masos Torreblanca (actualment C…
Last change December 25, 201913:23:36

by: Toni Planas Vilà
Family with Joan “Jonot” Marcet - View this family
husband
herself
Marriage: July 1565

Birth
Anteriorment anomenat mas Torreblanca
Event
Filla de Joan Torreblanca Comallonga i Elisabet. Joan era hereu dels masos Torreblanca (actualment Ca n'Oms) i Torreguitzana de Fals. Va veure's obligat a empenyorar les seves propietats el 1558, venent-les a carta de gràcia a en Joan Oms, que ja vivia a Torreblanca perquè estava casat amb Beneta, una néta d'en Joan. Amb la compra el 1586 de la resta de drets als Torreblanca, Joan Oms va esdevenir-ne el nou amo. D'aquesta forma l'antiga heretat Torreblanca va passar a ésser coneguda com Oms o Ca n'Oms que és com es coneix actualment. Joan Oms va entrar a la casa Torreblanca per gendre i va acabar fent seva l'heretat. Però els seus descendents van córrer la mateixa sort que els Torreblanca. Així un nét d'en Joan, anomenat també Joan Oms es va haver de vendre tot el patrimoni al seu veí Pere Montcunill. https://www.calvermell.cat/webtrees/individual.php?pid=I1588&ged=Cal%20Canonge.ged
Note
Tot i passar dels quaranta, els tutors de Jonot aconsegueixen que es casi amb Margarida Torreblanca, filla de Joan Torreblanca (pagès de Fals), que no era més gran de 15 anys. L'objectiu del matrimoni era que algú cuidés de Jonot i que els seus futurs fills poguessin heretar el mas de les Marcetes.
  1. Generation 1
    1. Margarida Torreblanca was born about 1550 in Ca n'Oms (Fals), Fonollosa, Bages. She married Joan “Jonot” Marcet, son of Jaume Marcet and Francina , in July 1565. He was born before 1525 in Les Marcetes (Viladordis), Manresa, Bages.