Ca l'Agustí

Caterina Planas1773

Name
Caterina Planas
Given names
Caterina
Surname
Planas
MarriageMiquel VilajoanaView this family
before 1721

MarriageJosep CortésView this family
between 1721 and 1738

Death of a husbandMiquel Vilajoana
between 1721 and 1738

MarriageJosep GuillemView this family
between 1738 and 1751

Death of a husbandJosep Cortés
January 21, 1738
Les Planes, Sant Mateu de Bages, Bages, CAT
Latitude: N41.800 Longitude: E1.743

Marriage contractJoan Pla FigueraView this family
September 21, 1752

MarriageJoan Pla FigueraView this family
1752

ResidenceJoan Pla FigueraView this family
Les Planes, Sant Mateu de Bages, Bages, CAT
Latitude: N41.800 Longitude: E1.743

Will August 25, 1773
Note: Pel testament del seu avi Josep Planas, Catarina fou pubilla de Les Planes de Sant Mateu dons l'hereu natural Gabriel -son pare- havia mort prematurament. En aquell testament es preveia que si moria sense descendència -com així va ésser malgrat els quatre matrimonis- el patrimoni havia de passar al primogènit del seu oncle Pere. Per tant Caterina va haver de testar en favor del seu cosí Pere Màrtir Planas i Serra.
Death October 10, 1773
Les Planes, Sant Mateu de Bages, Bages, CAT
Latitude: N41.800 Longitude: E1.743

Note: Trobem un parell de diferències entre el que ressenya Joan Planas i Martí a «Les Planes de Sant Mateu» i el registre de defunció de Caterina Planas (Llibre d'Òbits 1662-1790 de Sant Mateu de Bages). En aquest darrer document es diu: «...aquesta parroquial Iglesia de Sant Matheu de Bages Bisbat de Vich fou donada eclesiastica sepultura al cadaver de Catharina Pla, y Planas hereva del Mas Planas de aquesta parroquia, muller, en terceras nupcias de Joan Pla de la mateixa Parroquia pages, filla emperó de Joseph Planas, també pagès de dita parroquia, y de Maria Plans y Carner, en primeras nupcias muller sua difunts, en son propi vas. Morí lo die deu de dit mes... (octubre de 1773)» Joan Planas i Martí considera que Caterina era filla de Gabriel Planas i Carner (+1697) i néta de Josep Planas i Maria Carner. No pas filla d’aquests darrers com s’esmenta al registre parroquial. I que va contreure matrimoni quatre cops, el darrer amb Joan Pla. Va tenir accés a prou documents (capítols matrimonials de Caterina, testament de Josep Planas, etc.) com per a poder assegurar aquesta situació. Ens inclinem a pensar que el rector, Miguel Sabatés i Angelats, va incórrer en una confusió tota vegada que Caterina era pubilla d’en Josep per la defunció prematura del llur pare, en Gabriel Planas.
Unique identifier
C3247734866F334DBA6F901541F121970000

Last change May 9, 201920:35:10

by: Toni Planas Vilà
Family with parents - View this family
father
herself
Family with Miquel Vilajoana - View this family
husband
herself
Marriage: before 1721
Family with Josep Cortés - View this family
husband
herself
Marriage: between 1721 and 1738
Family with Josep Guillem - View this family
husband
herself
Marriage: between 1738 and 1751
Family with Joan Pla Figuera - View this family
husband
herself
Marriage: 1752

Will
Pel testament del seu avi Josep Planas, Catarina fou pubilla de Les Planes de Sant Mateu dons l'hereu natural Gabriel -son pare- havia mort prematurament. En aquell testament es preveia que si moria sense descendència -com així va ésser malgrat els quatre matrimonis- el patrimoni havia de passar al primogènit del seu oncle Pere. Per tant Caterina va haver de testar en favor del seu cosí Pere Màrtir Planas i Serra.
Death
Trobem un parell de diferències entre el que ressenya Joan Planas i Martí a «Les Planes de Sant Mateu» i el registre de defunció de Caterina Planas (Llibre d'Òbits 1662-1790 de Sant Mateu de Bages). En aquest darrer document es diu: «...aquesta parroquial Iglesia de Sant Matheu de Bages Bisbat de Vich fou donada eclesiastica sepultura al cadaver de Catharina Pla, y Planas hereva del Mas Planas de aquesta parroquia, muller, en terceras nupcias de Joan Pla de la mateixa Parroquia pages, filla emperó de Joseph Planas, també pagès de dita parroquia, y de Maria Plans y Carner, en primeras nupcias muller sua difunts, en son propi vas. Morí lo die deu de dit mes... (octubre de 1773)» Joan Planas i Martí considera que Caterina era filla de Gabriel Planas i Carner (+1697) i néta de Josep Planas i Maria Carner. No pas filla d’aquests darrers com s’esmenta al registre parroquial. I que va contreure matrimoni quatre cops, el darrer amb Joan Pla. Va tenir accés a prou documents (capítols matrimonials de Caterina, testament de Josep Planas, etc.) com per a poder assegurar aquesta situació. Ens inclinem a pensar que el rector, Miguel Sabatés i Angelats, va incórrer en una confusió tota vegada que Caterina era pubilla d’en Josep per la defunció prematura del llur pare, en Gabriel Planas.
Marriage contractCaterina Planas i la delicada situació econòmica de la casa al s. XVIII
Format: application/pdf
File size: 151 KB
Type: Document
Highlighted image: no